Azerbaycan'ın Gabala'sında yürüyüş ve yavaş yemek mutfağının tadı

Azerbaycan'ı Keşfet'in bu bölümünde, Kafkas dağlarının eteklerinde uzanan Gebele'nin el değmemiş manzaralarında yürüyüş yapıyoruz. Ayrıca yerel çiftçilerle tanışıp meşhur Ata-Baba fındığını keşfediyor ve yöresel bir spesiyalitenin tarifinde nasıl kullanıldığını görüyoruz.

Magazin - 16-03-2023 20:00 123 kez okundu.

Azerbaycan'ın Gabala'sında yürüyüş ve yavaş yemek mutfağının tadı

Azerbaycan'ı Keşfedin'in son sayısı doğaya, kültüre ve yemeğe bakıyor. Muhabirimiz Monica Pinna, Gebele'de yürüyüşe çıkıyor ve nefes kesen manzaranın tadını çıkarıyor. Ayrıca Ata-Baba fındığı kullanılarak ağır ağır pişirilen özel bir Gabala yemeği de deneyimliyor.

Gabala, Kafkas dağlarının eteklerinde yer almaktadır. Tanınmış bir kayak merkezi olan Gabala'nın harika açık havası, yılın geri kalanında bir yürüyüş cennetidir. Tur rehberi Hayal Hajanmedov ile birlikte parlak çakıllı nehir yatağında deniz seviyesinden 2.000 metre yükseklikteki bir şelaleye kadar yürüdüm.

Gabala'daki Demiraparanchhai nehri
DİĞER HABERLER
Ferhat Göçer, Spotify'da Yeni Müziklerle Sürpriz Yapacak

Ferhat Göçer, Spotify'da Yeni Müziklerle Sürpriz Yapacak

04-10-2023 - Magazin

Bursa'da Eğlenceli Bir Hafta Sonu

Bursa'da Eğlenceli Bir Hafta Sonu

02-10-2023 - Magazin