MELBOURNE, Avustralya - Lune Croissanterie'nin kurucusu Kate Reid'e göre, sıcak bir çöreği yemenin tek bir yolu var: fırında birkaç dakika beklettikten sonra üst kısmı çıtır çıtır olsun diye soğuk tereyağı ve tuzla parçalamak.
"O soğuk, zengin, kremsi tereyağın evliliği ve çöreğin baharatları serbest bırakmak için ısınması ve meyveyi patlatacak şekilde ısıtması," dedi, "gerçekten en büyük kombinasyon."
Bayan Reid'in geleneksel Paskalya ikramına olan sevgisi, çok da uzun olmayan bir zaman önce, Avustralyalıların sıcak çapraz çörek tüketimini yılın bir gününe ayırdığı bir zamanda doğdu: Hayırlı Cuma.
Bu yıl ilk yemeğini 14 Ocak'ta yedi.
Hevesinde yalnız değil. Avustralya'da yılın sadece bir veya iki haftası için mevcut olan sıcak çapraz çörekler, Noel'den sonraki gün olan Boxing Day gibi erken bir tarihte ulusu saran bir saplantı haline gelmek için ayinsel geleneğin sınırlarını aştı.